Livsmedelsinspektion

Restauranger håller ständigt på med livsmedel. Detta måste ske regelrätt. Restaurangen måste registreras hos miljöförvaltningen som en livsmedelsanläggning. Miljöförvaltningen i sin tur gör slumpmässiga livsmedelsinspektioner där de kontrollerar att allt görs på ett bra sätt. Detta för att skydda människor från att bli sjuka eller skadas.

Det är viktigt för dig som restaurangsägare eller restaurangsdrivare att restaurangen är ren och inte bryter mot några livsmedelskrav. Då kan det komma konsekvenser. Du behöver betala för att miljöinspektionen kommer ut och gör kontroller, och är restaurangen regelrätt skött så slipper du att dessa återkommer allt för ofta. Dessutom kan restaurangen stängas ner om det är allvarliga fel som inte upprättas.

Under corona pandemin var det viktigt att restauranger tog extra ansvar gällande restriktioner för att minska smittspridningen. Men även om epidemin sakta rör sig bort och restriktionerna minskar så måste restaurangerna fortfarande följa andra regler som är lagstadgade.

För att säkerställa att er restaurang inte bryter mot några regler rekommenderar vi er att göra en livsmedelsinspektion. Det finns experter som gör att ni kan få intyg på att er restaurang är hälsosam och respekterar era kunders hälsa. Det företag vi rekommenderar för en sådan livsmedelsinspektion är Public People. Det har certifierade experter inom området och kan anpassa sig för större eller mindre uppdrag.