Snabb guide till Göteborg

göteborgGöteborg är Sveriges näst största stad, och hyser därmed många olika aktiviteter och besöksmål. Det fullständigt myllrar av museer, djurparker, shoppingmöjligheter och trevliga restauranger. Att beskriva precis allt som Göteborg har att erbjuda är nog inte möjligt, men det finns några aktiviteter och besöksmål som urskiljer sig och som särskilt kan rekommenderas.

Göra och besöka i Göteborg

Först ut är förstås Liseberg, vilken har titeln som Sveriges största nöjespark. Runt tre miljoner besökare provar på de olika åkattraktionerna och skräckhusen varje år. Åkattraktionerna är många och varierande och passar såväl vuxna som barn.

Universeum är ett science center, som erbjuder olika interaktiva aktiviteter och experiment som har med hjärna och kropp att göra. Därutöver finns också många djur tillgängliga att beskåda. Exempelvis kan man gå igenom en hajtunnel, besöka en regnskog med exotiska ormar och fåglar och träffa på olika sorters apor. Även Universeum är någonting som kan locka nyfikna personer i alla åldrar.

För att få sig lite frisk luft, kan man besöka Slottsskogen. Parken erbjuder såväl blomsterträdgårdar som skogspartier, och är en lugnande oas i mitten av storstadens jäkt. Det finns också en djurpark med fri entré i parken och där finns möjlighet att möta många av den svenska faunans invånare, som älg, ren och dovhjort. För barnen erbjuds också klapphage och ponnyridning under sommarhalvåret.

Är du konstintresserad kan Göteborgs Konstmuseum rekommenderas. Samlingen som finns att beskåda är en av Nordeuropas största. På museet finns verk av bland annat Carl Larsson och Gustaf Cederström representerade, men också ett stort antal utländska målare och skulptörer.

Sedan finns det förstås massvis med olika shoppingstråk i Göteborg. Till de största områdena hör Avenyn och Nordstan, vilket är en stor galleria med över hundra butiker, och ett stenkast från själva gallerian finner man Nordiska Kompaniet och Kungstorget, vars tvärgator kantas av många olika, ofta lite exklusivare, butiker. Avenyn är ett av Göteborgs mest populära och välbesökta shoppingstråk utomhus, som även det erbjuder många butiker med varierat utbud.