barerGöteborg är en stad som myllrar av nattlivets sus och dus och antalet barer är högt. Barerna och pubarna som erbjuds kommer i en mängd olika kvalitetsnivåer, men genom att läsa på lite kan man lätt hitta de allra bästa och mest populära barerna som staden kan erbjuda.

Ett urval av populära barer i Göteborg

När det kommer till trendiga barer, är Norda Bar & Grill en av de mer välbesökta. Baren hyser en modern och fräsch inredning, samt erbjuder många olika typer av drinkar, och det finns möjlighet att beställa tilltugg eller måltider

Om man föredrar någonting asiatiskt, erbjuder Toso drinkar och maträtter inspirerade av hela den asiatiska världen. Många av drinkarna är innovativa och experimentella, och passar den som gärna provar någonting nytt. Prismässigt ligger Toso något över genomsnittet, men många femstjärniga recensioner visar på att det nog är berättigat.

För den person som tycker om det rustikt brittiska, har Göteborg flera barer att välja mellan. En av de mer populära är The Red, Lion som trots sin popularitet inte bara håller hög kvalitet, utan också konkurrensmässiga priser. Det finns ett stort utbud av främst öl, och serveras också god husmanskost under lunchen. Andra pubar i brittisk stil är The Flying Barrel och Notting Hill, vilka båda erbjuder ett stort utbud av öl och cider till låga priser. Även där finns möjlighet att beställa enklare mat, och i alla de tre brittiska pubarna är inredningen trevlig och ombonad.

På Majorna kan man finna den New York-inspirerade baren LouLou. Inredningen är modern och inspirerad av de barer man kan finna på Manhattan i New York. Även drinkarna är moderna och trendiga, medan maten är typisk steakhouse food. LouLou är välbesökt av både göteborgsborna och personer som kommer mer långväga ifrån.

Vill man ha lite eldigare mat till sina drinkar, finns Tapasbaren belägen i närheten av Slottsskogen. Här blandas olika typer av drinkar, viner och öl med spansk småplocksmat, och baren har fått genomgående bra recensioner för främst den goda maten.